Αλλάζει χέρια ένα από τα ιστορικά ξενοδοχεία της Κύπρου. Ο λόγος για το Forest Park στις Κάτω Πλάτρες το οποίο σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, εξαγόρασε η εταιρεία ΧΜ για ποσό που ξεπερνά τα €10 εκατ.
Το ξενοδοχείο με την υφιστάμενη του μορφή θα συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι τον Ιανουάριο του 2025 και ακολούθως θα τεθεί εκτός λειτουργίας ώστε να αρχίσουν οι διαδικασίες ανακαίνισης και αναβάθμισης του σε ξενοδοχείο στα πρότυπα ορεινών περιοχών της Ελβετίας. Μία επένδυση που θα ξεπεράσει τα €15 εκατ. για να φθάσει σε αυτά τα επίπεδα.
Το ξενοδοχείο Forest Park Πλατρών βρίσκεται στην ωραιότερη δασική περιοχή στην πλαγιά του Τροόδους.
Είναι το μεγαλύτερο και πληρέστερο ξενοδοχείο των ορεινών θερέτρων και διαθέτει 137 δωμάτια και 7 σουίτες με μπαλκόνια και όλες τις διευκολύνσεις, που εξασφαλίζουν μία άνετη και ξεκούραστη διαμονή.
Διαθέτει επίσης μεγάλες αίθουσες, σαλόνια, 3 εστιατόρια, 2 μπαρ, βιβλιοθήκη, μουσείο Κυπριακών αρχαιοτήτων, αίθουσα τηλεόρασης, αίθουσα επιτραπέζιου τένις απασχόληση παιδιών, σάουνα, τζακούζι, γήπεδα τένις, κήπους, πισίνες. Διαθέτει επίσης εννέα αίθουσες για συνέδρια και άλλες εκδηλώσεις χωρητικότητας από 20 μέχρι 250 συνέδρων με άρτιο οπτικοακουστικό εξοπλισμό για κάθε επιχειρηματική ανάγκη.
To «Forest Park» αποτέλεσε καμπή για τα τουριστικά δεδομένα της εποχής, που μετέτρεψε τις Πλάτρες σε κορυφαίο κοσμοπολίτικο ορεινό θέρετρο. «Ψυχή» του ξενοδοχείου, υπήρξε ο αείμνηστος Γιώργος Σκυριανίδης (1907- 2001), στον οποίον οφείλει πολλά σήμερα ο κυπριακός τουρισμός.
Οι εργασίες κατασκευής του ξενοδοχείου ξεκίνησαν το 1936 -σε ιδιόκτητη δασική έκταση στις Άνω Πλάτρες- σε σχέδια του γνωστού ισραηλινού αρχιτέκτονα Σάμιουελ Μπαρκάι (1898-1975), ο οποίος εμπνεύστηκε και την «Μπάουχαους» συνοικία του Τελ Αβίβ. Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο τότε βρετανός Κυβερνήτης Sir Herbert Richmond Palm, το 1938, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για τον τουρισμό στο νησί, με ένα συγκρότημα που ακολουθούσε πιστά όλες τις διεθνείς προδιαγραφές της εποχής, όπως ατομικά μπάνια, τραπεζαρία, μπαρ, βιβλιοθήκη, σαλόνι, αίθουσα μπιλιάρδου, μεγάλη αίθουσα χορού, γήπεδο τένις κ.α. Το 1953 ο μεγάλος Έλληνας ποιητής και νομπελίστας Γιώργος Σεφέρης (1900-1971) βρέθηκε στις Πλάτρες και διέμεινε στο οβάλ δωμάτιο με την καταπληκτική θέα στο δάσος. Κάπου εκεί, ακούγοντας τα αηδόνια, εμπνεύστηκε την «Ελένη», από τη συλλογή «Κύπρον ου μ΄εθέσπισεν», με τον θρυλικό στίχο «Τ’ αηδόνια δε σ’ αφήνουνε να κοιμηθείς στις Πλάτρες» που από τότε συνδέθηκε απόλυτα με το γραφικό θέρετρο