Επιμελητήριο Λάρνακας και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας διοργανώνουν το 2ο CyFood B2B Forum, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 7 Νοεμβρίου 2024 στο ξενοδοχείο Radisson Blu. Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στην ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ παραγωγών και μεταποιητών κυπριακών προϊόντων με τους επαγγελματίες του τουριστικού και επισιτιστικού τομέα, προάγοντας την ενσωμάτωση αυθεντικών κυπριακών γεύσεων στις γαστρονομικές εμπειρίες των επισκεπτών.
Στα πλαίσια του φόρουμ, θα απευθύνουν χαιρετισμούς η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Δρ. Μαρία Παναγιώτου, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΛ Δρ. Νάκης Αντωνίου και ο Διοικητικός Σύμβουλος της ΕΤΑΠ Λάρνακας, κ. Βικτώρ Μαντοβάνη. Η εκδήλωση στηρίζεται από τους Συνδέσμους ΠΑΣΥΞΕ, ΣΤΕΚ και ΠΑΣΙΚΑ.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε προκαθορισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις. Ταυτόχρονα, θα έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν παράλληλες δράσεις που περιλαμβάνουν παρουσιάσεις ευρωπαϊκών εργαλείων στήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων με έμφαση στην αγροδιατροφή από το ΚΕΒΕ και το Ινστιτούτο Κύπρου καθώς και προτάσεις για τη διαχείριση αποβλήτων τροφίμων από τον Κλάδο Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Τεχνών της ΤΕΣΕΚ Λάρνακας.
Η ανάδειξη των προϊόντων Προστατευμένης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) αποτελεί σημαντικό άξονα της φετινής διοργάνωσης, με τον Σύλλογο Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας να παρουσιάζει τα νέα ΠΓΕ προϊόντα «μακαρόνια της σμίλας» και «τερτζιελούθκια». Επιπλέον, το εργαστήρι «Απλά Γευστικά» θα παρουσιάσει τη «Σκαλιώτικη Κούπα», αναδεικνύοντας το τοπικό παραδοσιακό έδεσμα της Λάρνακας.
Την προσπάθεια προβολής της κυπριακής γαστρονομίας σε ένα πιο διευρυμένο κοινό διεθνώς, θα ενισχύσει με την παρουσία της η γνωστή TV chef Tonia Buxton η οποία θα προβεί σε στοχευμένες ενέργειες προώθησης των τοπικών προϊόντων. Το 2ο CyFood B2B Forum αναμένεται και αυτή τη χρονιά να αποτελέσει ένα δυναμικό πεδίο επαγγελματικής δικτύωσης για τους εμπλεκόμενους φορείς. Βασική επιδίωξη των διοργανωτών είναι όπως το φόρουμ καταστεί θεσμός ώστε να επιτευχθεί η σύζευξη της αγροδιατροφής με τον τουρισμό που θα συμβάλει στην ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος και στη στήριξη της τοπικής οικονομίας