Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, η οποία έχει και τον ρόλο της συντονιστικής Αρχής. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των εκπροσώπων των εμπλεκόμενων οργανισμών σχετικά με τη δομή, τις λειτουργίες και τους στόχους της νεοσυσταθείσας ΚΕΧΑΠ, καθώς και ο καθορισμός των βασικών αρμοδιοτήτων τους στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής για τον χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό και την χρηματοοικονομική παιδεία στην Κύπρο.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, παρουσιάστηκε η δομή της ΚΕΧΑΠ, ενώ έγινε αναφορά και στη σύσταση τεσσάρων Θεματικών Ομάδων Εργασίας, οι οποίες θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην προώθηση των στόχων της Εθνικής Στρατηγικής. Συγκεκριμένα, η κάθε ομάδα θα επικεντρωθεί σε θεματικές όπως η αξιολόγηση του επιπέδου του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού στην Κύπρο, η ενσωμάτωση της χρηματοοικονομικής παιδείας στη δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση, η διά βίου μάθηση και η προώθηση της χρήσης ψηφιακών χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών. Ο ρόλος της Ομάδας Ενδιαφερόμενων Μερών είναι ιδιαίτερα σημαντικός, αφού αναμένεται να συμβάλουν στην υλοποίηση των δράσεων που θα αποφασιστούν από τις εν λόγω Θεματικές Ομάδες Εργασίας καθώς και στην εκπαίδευση των πολιτών, στο πλαίσιο του προγράμματος «κατάρτισης εκπαιδευτών» για ενήλικες.
Οι εκπρόσωποι των οργανισμών-μελών είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν την Ομάδα Συντονισμού και Διαχείρισης της ΚΕΧΑΠ σχετικά με τις δικές τους υφιστάμενες πρωτοβουλίες σε θέματα χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού, ενώ αναδείχθηκε η σημασία της χαρτογράφησης αυτών των δράσεων για τη συνολική στρατηγική της Επιτροπής. Επιπλέον, συζητήθηκαν προτάσεις για μελλοντικές δράσεις που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και την κατανόηση χρηματοοικονομικών θεμάτων από τους πολίτες της Κύπρου.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με καθορισμό των επόμενων στόχων και εργασιών της Ομάδας Ενδιαφερόμενων Μερών αλλά και με τη διαβεβαίωση της συλλογικής δέσμευσης για την ενίσχυση της οικονομικής ανθεκτικότητας και της χρηματοοικονομικής γνώσης των Κυπρίων, με στόχο τη δημιουργία ενός ενημερωμένου και οικονομικά ασφαλούς περιβάλλοντος για όλους.